htmlphp logo

Om mig själv

Bild på Mikael Roos

Mitt namn är Mikael Roos och jag är ansvarig för denna kursen och kursklustret som jag valt att kalla för db-o-webb.

Jag jobbar sedan 2006 på Blekinge Tekniska Högskola. Jag jobbade även här ett par år i mitten av 90-talet (92-95). Det var strax efter jag slutfört mina studier vid programmet Programvaruteknik (PT). Även det vid BTH. Mellan -95 och 2006 jobbade med programutveckling "ute i näringslivet". Jag har testat positioner såsom utvecklare, projektledare, produktledare, avdelningschef, produktchef, egen företagare, vd och styrelseledamot. Jobben har alltid rört programutveckling och utveckling av mjukvaror.

2005 bestämde jag mig för att avsluta min management-inriktade karriär och återgå till tekniken. På något sätt hamnade jag då vid BTH och där sitter vi nu.

Jag jobbar numer full tid som lärare på dessa distanskurser och dess campus-varianter. Jag är även programansvarig för kandidatprogrammet "Webb, internet och programvaruteknik" (webbprogrammering). Eftersom jag skapat både WIP och db-o-webb kurserna så hoppas jag att jag får jobba med dessa de närmaste åren. Det skall bli kul att fortsätta utveckla kurser inom denna nish.

Jag bor i Ronneby sedan 1990 med familj. Jag är dock smålänning och kommer från Bankeryd. Hejar på HV71 och spelar bowling på fritiden. När jag får tid över så jobbar jag med PHP och MySQL i mina opensource projekt. Eller så gräver jag sten i sommarstugan. Eller så sysslar mer projekt och uppdrag på min egna firma. Det finns alltid att göra.

Förra året hade jag ett nyårslöfte om att spela poker. Det gick sådär. Jag läste massa böcker, men det hjälpte bara delvis... Min nya hobby är att bli en geocachare (www.geocaching.org), det har jag fastnat för, en kul sysselsättning :).

/mos